Nova_KBM_Branik-6

Zmaga in skok na vrh lestvice

Domčinke so z novimi tremi točkami prevzele vodstvo na lestvici 1.dol Sportklub lige.

Derbi 6. kroga 1.dol Sportklub lige državnega prvenstva pred 150 gledalci v mariborski dvorani Lukna so bolje odprle domačinke, ki so povedle s 6 proti 1. Po seriji napak pa so se Šempetranke hitro pobrale in znižale prednost Nove KBM Branika na točko ( 6:5). V nadaljevanju sta obe ekipi naredile precej lastnih napak, vseskozi pa so Branikovke vodile s točko ali dvema razlike. V sami končnici pa so mariborske odbojkarice pa zaslugi prodornih Taje Gradišnik Klanjšček in Lorene Lorber Fijok napravile odločilno razliko in slavile s 25:19. 

Tudi v uvodu drugega niza sta bili ekipi precej izenačeni, po odličnih servisih Lorber Fijokove pa so domačinke dosegle 5 zaporednih točk in povedle z 11:6. Kljub manjših nihanjem v igri so bankirke v nadaljevanju ohranjale prednost, v končnici pa so izkoristile nezbrano predstavo in številne napake pri SIP Šempetru in zlahka slavile s 25:16. 

Šempetranke, ki so v uvodnih nizih s številnimi napakami bankirkam podarile kar 20 točk, so v zadnjem tretjem nizu popravile vtis. Tudi ko so Mariborčanke po uspešnih blokih sredi niza povedle s 17:12, gostje niso popustile. Z nekaj neposrednimi točkami s servisi na Najo Šalamun so celo izenačile na 19:19, a domača sprejemalka napadalka jim je vrnila s polno mero. Po uspešnem napadu je z dvema asoma znova vrnila Mariborčanke v igro, bankirke so bile uspešne tudi v protinapadih in na koncu so zasluženo slavile s 25:20 in skupno 3:0 v nizih.