IMG_3047

V Istanbul po novo izkušnjo

Radovan Gačič glavni trener NOVA KBM Branika je spregovoril o prihajajoči tekmi lige prvakov.

Jutri ekipa potuje v Istanbul na četrto tekmo lige prvakov, kjer se bo pomerila proti favoriziranim igralkam Vakifbanka. Ekipa se na pot odpravlja že jutri , kljub temu da je tekma šele v četrtek.

” Pot v Istanbul smo malo pospešili, saj je prišlo do nekaterih možnosti, da si dekleta v napornem urniku vzamejo prosto dopoldne, kar nam je zaradi ugodnih letalskih povezav prišlo prav za kratek ogled mesta.Tako bomo eno dopoldne izkoristilu tudi za to. Drugače ostajamo fokusirani na našo igro, ki bo rahlo spremenjena zaradi poškodbe Lorene Fijok Lorber. Ekipa Vakifbanka bo zagotovo visoko motivivirana, saj morajo tekmo dobiti brez napak za nadaljno uvrstitev. Mi se bomo potrudili dati čim večji odpor in prikazati dobro igro.”

Imate izredno naporen urnik tekem v sezoni, sedaj prihaja vrhunec sezone , eno lovoriko je ekipa že osvojila, kaj vas čaka v prihodnje?

” Res je. Urnik letošnjih tekem nam ne gre na roko. Dosti je prestavljanja tekem, kombiniranja prostih terminov. Po osvojenem pokalu ni bilo dosti časa za slavje. Pot v Istanbul , tekma v četrtek in pot nazaj bodo zagotovo izmučile ekipo, vendar nas že v soboto čaka nova tekma proti ATK Grosuplje in nedeljo tekma proti Banja Luki v gosteh. V ponedeljek igramo tekmo v gosteh proti Ankaranu in v sredo doma proti Formisu. To pomeni 4 tekme v 5 dneh.”

4.februarja vsa čaka domača tekma lige prvakov proti Kaliningradu. Kakšne so vaša pričakovanja glede te tekme?

” Želim si polno dvorano! Šalo na stran, zagotovo je bila prva domača tekma lep pokazatelj, da odbojka v Mariboru živi in punce so prikazale dober odpor. Želimo si, da bila zgodba tokrat ista saj je igranje pred tako publiko užitek, trenersko želim, da dekleta prikažejo dobro igro in mogoče presenetimo ekipo. Trenutno se je ruska ekipa okrepila, nas pa je presenetila poškodba Lorber-Fijokove tako, da bo potrebno počakati na tekmo.”

Prihajajoče tekme:

23.1. 19.00h  Istanbul- NOVA KBM Branik

25.1. 20.30h ATK Grosuplje – NOVA KBM Branik

26.1. 19.00  OK Banja Luka – NOVA KBM Branik

27.1. 19.00 OK Ankaran – NOVA KBM Branik

29.1. 18.30 NOVA KBM Branik- Formula Formis

1.2.   20.00 OK Šempeter – NOVA KBM Branik

4.2.  18.00 CEV LIGA PRVAKOV NOVA KBM Branik- VC Lokomotiv Kaliningrad

8.2.-9.2. Zaključni turnir MEVZA v Gorici