Maribor - Odbojka - Nova KBM Branik Maribor : Mladost Zagreb

Uspešen začetek koledarskega leta za bankirke

Nadaljevanje odbojkarske sezone za ženske je že v polnem zamahu. Odbojkarice Nove KBM Branika so v Srednjeevropski ligi po zmagi na Dunaju in porazu v Kašteli minulo sredo na domačem parketu premagale še Mladost iz Zagreba, v soboto pa bi morale na domačem parketu gostiti ATK Grosuplje.

V domači dvorani Lukna so v sredo porazile vodilno ekipo hrvaškega prvenstva z rezultatom 3:1 in po sedmih odigranih tekma beležijo tri zmage in štiri poraze, kar jih trenutno uvršča na tretjo mesto rednega dela Srednjeevropske lige v kateri nastopajo po dve ekipi iz Slovenije in Hrvaške ter po ena iz Madžarske in Avstrije. Ob tem je potrebno dodati, da so že odigrale oba srečanja z vodilno ekipo iz Kamnika, kar pomeni realne možnosti za uvrstitev na zaključni turnir štirih najboljših ekip iz rednega dela. Do konca rednega dela tekmovanja bodo doma gostile še Vasas Obuda iz Budimpešte ter hrvaško Kaštelo, v februarju pa bodo gostovale V Zagrebu pri Mladosti.  

V domačem prvenstvu , bi bankirke v soboto morale gostiti ATK Grosuplje, ki trenutno zaseda predzadnje mesto na domači lestvici. Žal je tekma zaradi prisotnosti Covida pri gostjah odpovedana, oziroma prestavljena na še ne določen termin. Zato vas bomo o nadaljevanju terminov 1.A Sportklub lige tudi sproti obveščali.

Sicer ekipa Nove KBM Branika v domačem prvenstvu po 13. odigranih krogih zaseda drugo mesto, za vodilnim Calcitom iz Kamnika in pred tretjeuvrščenim SIP Šempetrom.