_DSC2077

Španke boljše na prvi tekmi

Na prvi tekmi šestnajstine finala evropskega pokala CEV, so domače odbojkarice Gran Canarie slavile s 3 :1.

Kljub optimističnemu vzdušju v taboru članske ekipe Nove KBM Branika, so mlade bankirke morale priznati premoč domačink. Kljub zasluženi zmagi gostiteljic moti predvem občutek, da se naše odbojkarice niso postavile po robu kot znajo že na začetku tekme.

V prvem nizu so se namreč popolnoma podredile domačinkam, kot bi se ustrašile starejših in izkušenejših nasprotnic, med katerimi so bile na igrišču tudi štiri tujke. Španske prvakinje so od vsega začetka niza vodstvo nenehno povečevale in si pri 15 osvojeni točki priigrale že deset točk naskoka. A očitno je druge pol minute odmora trenerja Bruna Najdiča bankirkam le koristil, saj so bile po igri sodeč do konca niza v enakovrednem položaju z nasprotnicami. Seveda je bila razlika prevelika, da bi lahko sploh upale na presenečenje. Niz se je tako končal z rezultatom 25:14 za domačinke. 

Podobno kot v prvem nizu, so tudi v drugem domačinke pri osmi točki vodile za štiri, a se v nadaljevanju prednost do končnice niza ni povečevala. Naše igralke so namreč igrale odločneje, dosegle celo štiri neposredne točke s servisom, popravile so tudi uspešnost napada. Kljub temu so niz izgubile na 19. točki, kar pa je bilo dovolj, za več hrabrosti v nadaljevanju tekme.

V tretjem nizu so namreč nasprotnice pričele načenjati z dobrimi servisi. Zaradi slabšega sprejema servisa, domača organizatorka igre ni imela priložnosti hitre organizacije igre, posledično so njene soigralke naredile več napak v napadu in uspešnejša je bila obramba na strani naše vrste. Sredi niza je naša ekipa vodila za štiri točke, ob koncu niza je prednost znašala šest točk, tako so nasprotnicam vrnile z enako mero kot so jo od njih dobile v drugem nizu.

Upravičeno je bilo pričakovati nadaljevanje dobre igre na strani gostujoče ekipe. A žal se ni izšlo, kot bi si želeli. Že v začetku niza napadalke niso izkoristile nekaj dobrih sprejemov serisa in protinapada ter tako omogočile  domačinke, da so povedle s 6 :1. Tudi v nadaljevanju je bilo preveč napak v vseh elementih igre, servis pa ni bil tako učinkovit kot v drugem in tretjem nizu. Tako so odbojkarice Gran Canarie našim igralkam prepustile zgolj enajst točk in slavile z rezultatom 3:1.

Že prihodnji teden bo v Športni dvorani Lukna povratna tekma šestnajstine finala pokala CEV med Novo KBM Branik in Gran Canario. Tako igralke kot trenerski štab se zavedajo, da lahko z izkušeno špansko ekipo igrajo enakovredno, z več konstante v igri, tudi zmagajo.