K_D0995

Radovan Gačič je novi selektor moške reprezentance Avstrije

Avstrijska odbojkarska zveza je na tiskovni konferenci predstavila novega selektorja – novi trener moške reprezentance Avstrije je postal naš glavni trener prve ekipe Radovan Gačič. Z njim smo se pogovorili o novem nazivu in o prihajajoči tekmi proti Calcitu.

Z Radovanom smo spregovorili par besed, o usklajevanju obveznosti v klubu in novemu delovnemu mestu, ki ga čaka v prihodnje.

Prvo čestitke za imenovanja novega selektorja Avstrijske moške reprezentance. Kako se vam je odprla možnost za tako imenovanje?

“Avstrijci so se po devetih letih razšli z Michaelom Warmom, lansko leto septembra in so aktivno iskali novega selektorja. Bilo 34 kandidatov, kjer so najprej skrčili izbor na 10 in kasneje še na 4. opravili so dva kroga razgovorov in so konec januarja sporočili svojo odločitev.”

Kaj to pomeni za vaše sodelovanje z NOVO KBM BRANIK? Bo delovno mesto selektorja za vas spremenilo tok poletnih klubskih priprav?

“Koledarja reprezentančnih aktivnosti in koledar klubskih aktivnosti se minimalno prekrivata, pričakujem, da bo vpliv na klub minimalen. Klubske priprave so namenjene dekletom, za njih se zadeve ne bodo spremenile.”

Kaj vas čaka kot prva naloga na vašem novem mestu selektorja?

“Aktivnosti potekajo skoraj mesec dni. Trenutno opravljam razgovore z vsemi kandidati. Hkrati pripravljamo plan dela za celotno poletje, od maja do septembra. Pripravljamo se za pripravljalne turnirje in priprave.

Kakšni so dolgoročni cilji vaših delodalajcev?

“Želja je , da se redno uvrščajo na evropsko prvenstvo. Vsekakor je želja se uvrstiti na svetovno prvenstvo in vzpostaviti piramido v mlajših kategorijah kjer bi igralci iz nižjih reprezentančnih kategorij , čim lažje prehajali v člansko kategorijo.”

Glede na to, da ste Mariborčan, in trenutni trener državnih NKBM Branika, ali obstaja možnost da del pripravljalnega ciklusa in prpravljalnih tekem opravite tudi v Mariboru?

“Reprezentanca Avstrije je redni gost Maribora, saj se že vrsto let pripravljajo v Draš centu, tako moše kakor tudi ženske ekipe..Tako bo tudi v bodoče, zagotovo se bo odigrala tudi kaka dobra tekma v tem obdobju.”

Dotaknimo se še prihajajočega derbija proti Calcit Volley v petek v domači Lukni. Letos je rezultat zaenkrat izenačen. Kamničanke so vam uspele izmakniti dve zmage. Kaj lahko gledalci pričakujejo v petek?

Obe ekipi si želita čim bolj ugodnega izhodišča pred končnico, hkrati pa se vsi zavedamo, da najpomembnejše tekme šele prihajajo. Pričakujem eno zanimljivo in izenačeno tekmo. Zagotovo bodo vse naše sile usmerjene v to, da ostanemo na prvem mestu tudi po tej tekmi.