24_11_CEV_FB Event_2

Povratna tekma šestnajstine evropskega Pokala CEV pred domačim občinstvom

Prvič po dveh letih bo mariborska Športna dvorana Lukna gostila evropski pokal v ženski odbojki. Po lanski odpovedi Pokala evropske odbojkarske zveze zaradi covid omejitev, se bodo bankirke tako po dolgem času predstavile domači publiki tudi v evropskem klubskem tekmovanju. Tokrat s precej mlajšo vrsto, kot smo jo pred dvemi leti lahko spremljali v Ligi prvakinj. 

Ekipa Nove KBM Branika je bila neposredno uvrščena med 32 najboljših ekip v Pokalu CEV. Minulo sredo so se prvič srečale z nasprotnicami v Las Palmasu, prestolnici španskega kanarskega otočja. Španske prvakinje so bile v domači dvorani pretrd oreh za naše igralke, a so mlade Mariborčanke vseeno zmogle odvzeti niz precej starejšim in izkušenejšim nasprotnicam.

A prav niz, ki so ga bankirke uspele odščipniti CV Gran Canariji, navdaja z optimizmom tudi trenerja Nove KBM Branika, Bruna Najdiča, pred povratno tekmo na domačem parketu: »Dejstvo je, da so naše mlade igralke v prvi tekmi stopile na parket s preveliko mero strahospoštovanja. Šele v tretjem nizu smo z dovolj odločnosti pokazali svojo kakovost, a žal tega nismo znali prenesti tudi v četrti niz. Vseeno sem prepričan, da bomo na domačem parketu zmogli več hrabrosti že od začetka tekme in se pokazali v boljši luči, kot smo se na prvi tekmi.«

Kljub napornemu ritmu tekem (osem igralk članske ekipe so še mladinke, ki so dan po sobotni prvenstveni tekmi odigrale še redni del mladinskega prvenstva), je želje po napredovanju med 16 najboljših ekip v pokalu CEV več kot dovolj. A bo za takšen uspeh potrebno zmagati z rezultatom 3:0 ali 3:1 in nato dobiti še tako imenovani zlati, odločilni niz.

Ekipa CV Gran Canaria je sestavljena iz dve Brazilk, Kubanke in Francozinje. Med preostalimi španskimi igralkami so tri reprezentantke, ki so igrale na minulem evropskem prvenstvu in še štiri, ki so bile del reprezentančne vrste v Evropski zlati ligi. 

Ti podatki pričajo, da gre za kakovostno ekipo, ki je v tem obračunu nedvomno favorit na papirju. Zato si vsi v klubi želimo še toliko večje podpore iz tribun, saj ne dvomimo, da bo ta zelo pozitivno vplivala na igro naše mlade vrste. Zato vas to sredo, dne 24. novembra, vabimo v Športno dvorano Lukna na povratno tekmo šestnajstine finala Pokala CEV med Novo KBM Branik in CV Gran Canaria, ki se bo pričela ob 18. uri.

Odbojkarski klub Nova KBM Branik