Urška Skarlovnik

Odbojko sem zacela trenirati pri devetih letih. Telovadnica je bila moj vsakdan celih 17 let, v tem casu sem igrala pri OK Prevalje, pol leta, v casu študija, pa tudi pri OK Kamnik. Poleti sem telovadnico zamenjala za mivko, kjer sem redno nastopala na državnih prvenstvih odbojke na mivki. Po koncanem študiju na Fakulteti za šport, ko sem tudi zakljucila svojo igralsko pot in se pocasi zacela kaliti kot trenerka, me je pot vodila v Maribor h klubu Nova KBM Branik. Po vodenju ekipe OK Prevalje v 1.ligi, sem v Mariboru nadaljevala s treniranjem mlajših selekcij.
Moji trenerski klubski uspehi segajo v sezono 2007/2008, kjer sem z ekipo kadetinj OK Prevalje osvojila naslov državnih prvakinj, v sezoni 2011/2012 je sledila zmaga v 2. ligi z ekipo Branika, najuspešnejši pa sta bili sezoni 2015/2016 in 2016/2017, kjer sem vsako sezono osvojila po dva naslova, in sicer v kategoriji male odbojke in kategoriji starejših deklic. Veliko nepozabnih trenerskih izkušenj sem pridobila v sodelovanju s trenerji kadetske reprezentance ( J. Casar, T. Pajancic, A. Jemec), kjer smo v letih 2012-2014 z reprezentanco nanizali nekaj nepredstavljivih uspehov (2. mesto na EP, 1. mesto na EYOF-u, 13. mesto na SP). Svoje izkušnje pri delu z mladimi nadgrajujem in pridobivam na razlicnih taborih (Ankaran, Ravne na
Koroškem – kamp Tineta Urnauta) in trenerskih izobraževanjih, najvecji izziv pa je seveda tudi delo v šoli, kjer sem zaposlena kot profesorica športne vzgoje.