Maribor - Odbojka - Nova KBM Branik Maribor - Gen-i Volley

Nova KBM Branik Vs GEN-I Volley

V 17. krogu državnega prvenstva so igralke Nove KBM Branika v domači dvorani Lukna pred približno 120 gledalci gostile GEN-I Volley in so slavile gladko s 3:0 v nizih.

Maribor – Odbojka – Nova KBM Branik Maribor – Gen-i Volley

V prvem nizu sta bili ekipi izjemno izenačeni in sta se izmenjevali v vodstvu vse do izida 16:17 za GEN-I Volley. Nakar je po uspešnem napadu pri domačinkah na servis stopila Lorena Lorber Fijok in Mariborčanke so nanizale kar 4 zaporedne točke. Gostujoča trenerka Majda Čičić je poskušala prekiniti niz Mariborčank z dvema zaporednima odmoroma, a bankirke so v nadaljevanju le še povišale prednost. Prvi niz pa se je končal s 25:19. 

Maribor – Odbojka – Nova KBM Branik Maribor – Gen-i Volley


Tudi v uvodnem delu drugega niza so domačinke z nekaj izvrstnimi napadi Lorene Lorber Fijok in servisi Mirte Velikonja Grbac hitro povedle z 8:3. Gostje, ki so bile v uvodnem nizu do 17. točke povsem enakovreden nasprotnik, so v nadaljevanju zaigrale neprepoznavno, na drugi strani pa so Mariborčanke izkoristile vsako priložnost za točko. Ko sta se razigrali še Monika Potokar in Mirta Velikonja Grbac je bilo jasno, da bodo Branikovke slavile tudi v drugem nizu, ki se je končal z izidom 25:19. 
Tudi tretji niz so bolje odprle igralke Nove KBM Branika. Povedle so s 4:1, kljub izenačenju na 5:5, pa so domačinke kmalu znova povedle s tremi točkami prednosti. Eva Pogačar je najprej prelisičila gostje v napadu, nakar je dosegla neposredno točko s servisom, potem ko je bila v protinapadu na enojni blok uspešna še Taja Gradnišnik Klajnšček pa je gostujoča trenerka Majda Čičić zahtevala prve pol minute odmora. Toda Mariborčanke tudi v tretjem nizu niso popuščale, brez nepotrebnih napak so vseskozi ohranjale prednost štirih točk, v končnici zadnjega niza pa so zlahka potrdile vlogo favoritinj in so zasluženo slavile s 25:20 in skupno s 3:0 v nizih. 

Maribor – Odbojka – Nova KBM Branik Maribor – Gen-i Volley