Nova_KBM_Branik-4

Nova KBM Branik – OD Krim 3:0

V 5. krogu Sportklub prve odbojkarske lige sta se srečala Nova KBM Branik in OD Krim, s 3:0 (22, 10, 17) so bile uspešnejše Mariborčanke.

Uvodne točke tekme 5. kroga DP v mariborski Lukni so minile v znamenju odlične predstave OD Krima. Gostje so po bledem uvodu mariborskih bankirk hitro povedle z 8:4, do preobrata pa je prišlo pri servisu domače srednje blokerke Mirte Velikonje Grbac. Z začetnim udarcem je Ljubljančanke oddaljila od rezultata, z uspešnimi protinapadi pa so igralke Nove KBM Branika hitro vzpostavile ravnotežje. Po izenačenju so povedle s 14:11 in nadaljevale z uspešnimi protinapadu Lorber Fijokove in Šalamunove ter vzdrževale prednost treh točk. Prvi niz se je končal z izidom 25:22, zadnjo točko v uvodnem nizu pa je z močnim diagonalnim udarcem dosegla Taja Gradišnik Klajnšček. 

V drugem nizu je domači trener Bruno Najdič zamenjal korektorico – v igro je namesto Gradišnik Klajnščkove vstopila Anamaria Galić. Podobno kot v prvem nizu, so se na začetku niza gostje iz Ljubljane kosale Mariborčankam, a le do šeste točke, ko je izvrsten servis Eve Pogačar prebudil domači blok. Dosegle so kar 12 zaporednih točk in povedle s 17:6. Po izredni seriji so gostje le nemočno spremljale razpoložene Mariborčanke, ki so prednost še povečevale in na koncu v drugem nizu slavile s prepričljivim rezultatom 25:10.   Igralke Nove KBM Branika so za razliko od predhodnih nizov tretjega začele izredno sproščeno in udarno. Po odličnih servisih Naje Šalamun so povedle z 9:4, v nadaljevanju pa je celotna sedmerica v polju, vključno z liberom Urško Cikač, povsem dotolkla gostje iz Ljubljane. Igralke Maribora so tako brez večjih težav slavile v tretjem nizu s 25: 17 in skupno 3:0 v nizih.