IMG_4272

Nad Rusinje samozavestno in napadalno

Danes je potekala druga tiskovna konferenca v letošnji sezoni. Na konferenci je glavni trener Radovan Gačič predstavil cilje za drugi del sezone in prihajajočo tekmo lige prvakov proti VC Lokomotiv Kaliningradu. Pravtako smo se dotaknili zaključnega turnirja srednjeevropske lige, ki bo ta vikend v Novi Gorici.

“Rusinje prihajajo po zmago. Dodatno so se okrepili saj se zavedajo pomembnosti treh točk, ki jih potrebujejo za nadaljevanje.Mi bomo v tekmo šli napadalno in samozavestno, to pričakujem od naših deklet. Mariborska publika bo dodaten veter v hrbet našim puncam , vsekakor pa tekma za nas ne bo lahka.” je strnil svoje občutke glavni trener.

Popolnoma drugačna slika je glede prihajajočega finala srednjeevropske lige v Gorici. “Naskakujemo svojo drugo lovoriko v letošnji sezoni. Vsekakor si želimo finala. Tempo v zadnjem mesecu je bil zelo naporen, določeni kiksi so se pripetili tudi nam ,vendar računamo na boj za najvišje mesto. Poškodba Lorene nas je prisilila v okrepitev in našli smo zamenjavo v ameriški sprejemalki. Sezona je nekako na polovici tako, da je bil tak korak razumljiv, saj nas boji za osvojitev državnega prvenstva šele čakajo.”

Na tiskovni konferenci se je prdstavila tudi novinka v vrstah bankirk- Tessa Grubbs. Visoka američanka bo jutri debitirala v ligi prvakov in se z dekleti za naslove borila še prihodnji dve sezoni.

Tekma z Lokomotiv Kaliningrad bo jutri ob 18.00 v domači dvorani Lukna in v neposrednem TV prenosu na SPORTKLUB