mariborske odbojkarice začele z zmago

Mariborske odbojkarice sezono začele z zmago

Uvodna tekma srednjeevropske odbojkarske lige med ekipama Nove KBM Branika in češkega Olomouca se je končala 3:1 (25:23, 24:26, 26:24, 25:22) za mariborske odbojkarice. Tekma je pokazala, da sta si ekipi po kakovosti zelo blizu, odločilna za zmago pa je bila bolj zbrana in odločna igra Mariborčank v prelomnih trenutkih, ki so tekmo dobile s Nova KBM Branik so zaigrala brez podajalke Aleksandre Milosavljević, ki je sicer igrala bolj poredko, in proste igralke, Finke Roose Koskelo, ena boljših v ekipi slovenskih prvakinj.

Nova KBM Branik – Olomouc 3:1

Dvorana Lukna, gledalcev 130, sodnika: Tilmann in Halasz (oba Madžarska).
NOVA KBM BRANIK: Mlakar 24, Kaučič 12, Sužnik, Dobaj, Bračko, Bezsonova 6, Najdič 7, Kočar, Sobočan 9, Jerala 4, Pintar 13, Blagne, Lorber Fijok.
OLOMOUC: Kossaniova 12, Michalkova 10, Trnkova 14, Sokolova, Kubinova 2, Košicka, Dudova, Kulova, Kovarova, Napolitano 9, Struškova 17, Orvošova 7.

V igri slovenskih prvakinj je bilo veliko nihanj, kar ne čudi, saj so dekleta po večmesečnem premoru odigrala prvo uradno tekmo. Češke odbojkarice so tako igro gostiteljic znale kaznovati in že v uvodnem nizu, v katerem so dolgo časa vodile, v končnici pa je Mariborčankam uspel zasuk z vodstvom 24:23, nato pa je Sara Najdič z asom dosegla zmagovito točko. Tudi v nadaljevanju je bila igra izenačena, nobena ekipa si ni priigrala občutnejše prednosti, gostiteljice so točke dosegale tudi z blokom, kar jim v prvem nizu ni uspevalo, toda uporne gostje se niso dale. Pri vodstvu Mariborčank 24:23 so z dobrimi začetnimi udarci in ob slabem sprejemu igralk na drugi strani mreže osvojile tri točke in izenačile rezultat v nizih.

 

V tretjem nizu so mariborske odbojkarice povedle 4:0 in 8:5, nato pa z nekaj slabimi potezami dovolilo češki ekip preobrat z vodstvom 14:10. Ko jim je v grlo začela teči voda, so spet zaigrale bolj zbrano, pri 19:19 izničile prednost tekmic, v ključnih trenutkih, ko so Čehinje s čvrsto igro v bloku povedle 24:22, pa je Najdičeva z neugodnimi začetnimi udarci – dosegla je kar sedem asov – spet poskrbela z zasuk in zmago v nizu. To ni zmedlo Čehinj, ki so v nadaljevanju zaigrale bolj zanesljivo, povedle 8:4, njihov nalet pa je s točko zastavila Iza Mlakar, najučinkovitejša igralka tekme. Sledila je izenačena igra, ekipi sta se menjavali v vodstvu, v ključnih trenutkih pa so mariborske odbojkarice pokazale več od gostij in zmagale.

 

“Uvodna tekma v sezoni se je končala po naših željah. Igra še ni taka, kakršne si želim, bilo je preveč nihanj. Zmaga proti kakovostni ekipi Olomouca je zaslužena in dobra spodbuda za nadaljevanje sezone,” je povedal trener bankirk Samo Miklavc.