IMG_2205

Mariborčanke s 3:1 boljše od Ankarana

NOVA KBM BRANIK – ANKARAN,Lukna, Maribor, gledalcev 150

Mariborčanke so začele prvi set suvereno. Na servisu se je izkazala Lorena Lorber Fijok, ki je z dvema asoma prisilila gostujočega trenerja,  da jeV domači dvorani Lukna sta se v 19.krogu 1. sportklub lige za ženske pomerili ekipi OK NOVE KBM Branika in  Ankarana.


Mariborcanke so začele prvi set suvereno. Na servisu se je izkazala Lorena Lorber Fijok, ki je z dvema asoma prisilila gostujočega trenerja,  da je vzel minuto odmora. Mariborska ekipa  je nadaljevala z dobrim servisom in tudi blok je dobro deloval. Domačinke so dobile prvi set 25:16.
Ankaran je v drugem setu povedel s 3:1. Mariborčanke so hitro priključile in gledali smo bolj izenačen dvoboj. Pri rezultatu 13:9 je Bruno Najdič bil primoran vzet prvo minuto odmora. Gostje so nadaljevale z dobro igro in povedle 11:17. Z nekaj dobrimi akcijami na strani Maribor so se mariborčanke približale gostjam na 15:19. Sebastijan Mikša je pri tem rezultatu vzel svojo prvo minuto odmora. Mariborčanke so nadaljevale s solidno igro in razliko zmanjšale na 18:21. Ekipa iz Ankarana se ni predala in držala vodstvo. Po dobri igri domače ekipe je žal z napako na servisu ekipa Anakarana dobila set in izenačila rezultat na 1:1 Set se je končal z rezultatom 22:25.

Tretji set se je pričel z dobrimi začetnimi udarci mariborske ekipe, kar je pomenilo vodstvo s 3:0. Trener ekipe iz Ankarana je poskušal zaustaviti domačo ekipo s prvo minuto odmora pri rezultatu 6:2. Po dobri igri OK Ankarana in nekaj napakah domače ekipe je je ekipa Ankarana zmanjšala razliko na 10:9. Bruno Najdic je prekinil niz Anakarana z minuto odmora pri rezultatu 11:10. Ekipa iz Ankarana je pogumno nadaljevala in rezultat je bil 19:17.    Mariborcanke so z nekaj dobrimi servisi in bloki set varno pripeljale do konca. Set se je koncal z rezultaton 25:20.

V četrtem setu je pri rezultatu 4:0 gostujoči trener vzel prvo minuto odmora. Mariborčanke so nadaljevale z dobro igro in vodile skozi celi set.  Trener Mikša je poskušal z menjavami ampak Maribor je nadaljeval s svojo igro in zmagal zadnji set z 25:15 in dobil tekmo s 3:1