3861121

Mariborčanke premalo zbrane za pokalno lovoriko

Tesen finale na Primorskem je pripadel odbojkaricam Calcita, ki so v treh tesnih končnicah premagale branikovke

Odbojkarice Nove KBM Branika in Calcita Kamnik so se v športni dvorani v Kanalu ob Soči včeraj že peto leto zapovrstjo udarile v finalu pokalnega tekmovanja. Mariborčanke so v polfinalu s 3:0 premagale drugo ekipo Calcita, prva ekipa Calcita pa je bila v polfinalu s 3:2 boljša od novogoriške ekipe GEN-I. Lovorike so se veselile Kamničanke, ki so bile boljše s 3:1 (19:25, 27:25, 27:25, 27:25). Mariborčanke ostajajo pri 17. lovorikah

Calcit – Branik 3:1
Športna dvorana Kanal, gledalcev 600, sodnika Melavc (Šempeter v Savinjski dolini) in Novak (Dvor).
CALCIT: Valenčič, Kotnik 10, P. Marušič, Š. Marušič, Mihalinec 12, Pogačar 4, Kostić 16, Janežič, Charuk 18, Kaker 11, Zorman.
NOVA KBM BRANIK: Mlakar 24, Kaučič 12, Dobaj, Bračko 2, Bezsonova 2, Najdič 6, Kočar, Sobočan 12, Jerala, Pintar 9, Blagne, Lorber Fijok 10.

Tekma je bila z izjemo uvodnega niza, v katerem so bile branilke lovorike veliko boljše od tekmic, izenačena, o zmagi v vsakem nizu so v prelomnih trenutkih odločale malenkosti. V uvodnem nizu so Mariborčanke po rezultatu 6:6 stopnjevale ritem igre in si sredi niza priigrale štiri točke prednosti. Pred končnico so se Kamničanke približale na točko, nato pa je mariborska ekipa z zbrano igro osvojila niz. V drugem nizu je Calcit po slabem sprejemu Branika povedel z 10:3, v nadaljevanju pa so Mariborčanke zaigrale bolj odločno in pri 12:12 izničile prednost tekmic.

V končnici so povedle s 24:22, nato zapravile dve žogi za zmago, Gorenjke v naletu pa so izenačile. Tudi tretji niz so bolje začele Kamničanke, ki so z zanesljivo igro v polju in v bloku vodile do sredine niza, nato pa sta se ekipi menjavali v vodstvu do prelomnih trenutkov. Bolj zbrane in odločne so spet bile kamniške odbojkarice, ki so povedle v nizih z 2:1. Podobno igro so gledalci spremljali v četrtem nizu; Kamničanke so vodile do sredine niza, ko je prišlo do zasuka in vodstva Mariborčank. Pri 22:20 je kazalo, da bo o zmagovalcu odločal peti niz, toda Gorenjke so še enkrat dokazale, da imajo bolj mirne živce. “Lovorike sem zelo vesel. Naše igralke so si jo močno želele in morda je prav njihova velika želja bila jeziček na tehtnici,” je povedal trener Calcita Gregor Rozman. “V odločilnih trenutkih naša igra ni bila zbrana, zaradi česar smo izgubljali nize. Tudi napak je bilo preveč,” se je pridušala Ela Pintar. “Hiba v naši igri je bil predvsem sprejem, a tudi v napadih smo storili preveč napak. Calcitu čestitam za lovoriko,” je bil kratek trener Mariborčank Samo Miklavc.

Po tekmi so izbrali najboljše igralke turnirja; za najboljšo podajalko Saro Najdič, najboljšo blokerko Lucille June Charuk, najboljšo sprejemalko Katjo Mihalinec, najboljšo prosto igralko Leo Janežič in najboljšo korektorko Izo Mlakar.

vir: večer.com