2021_12_02-Nova-KBM-Branik-Gen-I-Volley-12

Mariborčanke na F4 za pokal Slovenije

Odbojkarice Nove KBM Branika so tudi na povratni tekmi četrtfinala slovenskega pokala v domači dvorani Lukna ugnale Gen-I Volley iz Nove Gorice. Tokrat so slavile s 3 : 2 v nizih in so se tako uvrstile na zaključni turnir Pokala Slovenije.

V uvodni nizu je bila sicer na igrišču le ekipa iz Nove Gorice. Gostje so hitro povedle in domači trener Bruno Najdič je izidu 9:4 za Gen-I vzel že druge pol minute odmora. Tudi v nadaljevanju so Mariborčanke nizale napake za napako. Tako pri servisu kot v napadalnih akcijah so bile gostiteljice neprepoznavne, gostje iz Nove Gorice pa so z natančnimi servisi in učinkovito igro v protinapadu zlahka slavile v prvem nizu s 25:14. 

Tudi uvodni del drugega niza je pripadel Novogoričankam, ki so na krilih Neli Goršek in Selene Leban izkoristile anemično igro bankirk in povedle z 11:7. Tokrat so se igralke Nove KBM Branika vendarle zbrale in pri 15. točki je bil izid že izenačen. A predvsem zaradi številnih napak domačink sta v končnico niza ekipi prišli poravnani, samozavestnejše in borbene Primorke pa po zaslugi korektorice Neli Goršek nekoliko pobegnile prav proti koncu s 23:21. Gostje so zadržale prednost do konca niza, ki ga je z napako na servisu končala Naja Šalamun. Z zmago s 25:23 so gostje povedle z 2:0 v nizih. 

Šele visok zaostanek pa je končno prebudil ekipo Nove KBM Branika, ki je šele v tretjem nizu upravičila vlogo favoritinj na današnjem obračunu. Kljub manjšim nihanjem so bankirke na krilih Lorene Lorber Fijok hitro povedle z 10:6 in 18:11. Domačinke so izkoristile več neizsiljenih napak pri Gen-I Volleyu, zadnjo točko v tretjem nizu, ki se je končal s 25:20, pa je dosegla Taja Gradišnik Klajnšček. 

Domačinke so osvojenem nizu in uvrstitvi na zaključni turnir vendarle zaigrale bolj sproščeno in predvsem brez nepotrebnih napak, Loreni Lorber Fijok pa se je z uspešnimi napadalnimi udarci in servisom pridružila še korektorica Taja Gradišnik Klajnšček. Bankirke so nizale točko za točko, Primorke pa se kljub kljub menjavam niso uspele kosati z vse boljšo domačo zasedbo, ki je v četrtem nizu slavila s 25:14. 

Povsem drugače pa je minil zadnji odločilni niz, ko sta bili ekipi izenačeni vse do 12. točke, potem pa je v ospredje znova stopila izkušenost domačink. Zadnje tri točke je v napadu in z blokom dosegla Lorena Lorber Fijok, Mariborčanke pa so slavile s 15:12 in skupno 3:2 v nizih.