20_12_2021_SIP ŠEMPETER_polfinale pokala

Jutri finalni turnir Pokala Slovenije v ženski odbojki

S finalnim turnirjem za Pokal Slovenije bo članska vrsta Nove KBM Branika v tem koledarskem letu zaključila s tekmovanji. Polfinalna tekma med Novo KBM Branik in SIP Šempeter bo na sporedu ob 16.00 uri v ŠD Tivoli.

Prva tekma ženskega dela finalnega turnirja za Pokal Slovenije bo ponovitev para iz včerajšnjega rednega dela prvenstvenega kola. Igralke SIP Šempetra so morale v domači dvorani so morale priznati poraz proti bankirkam z rezultatom 0:3. Kljub po rezultatu sodeč prepričljivi zmagi, so gledalci videli kakovostno srečanje, saj so tudi domačinke prikazale všečno igro. 

Že jutri se bosta obe ekipi znova pomerili, tokrat na nevtralnem terenu, saj je dvorana Tivoli letošnje prizorišče zaključnih bojev za Pokal Sloveniji v odbojki za ženske in moške. Ob 16.00 se bo tako odigral prvi polfinalni obračun med Novo KBM Branikom in SIP Šempetrom, zmagovalec dvoboja pa se bo uvrstil v torkovo finale. »Sobotno zmago proti Šempetru moramo pozabiti, jutri je nova tekma na kateri ni popravnega izpita«, je z napovedjo dan pred tekmo previden Bruno Najdič, trener Nove KBM Branika. 

Drugo polfinale bo odigrano med Calcitom Volley in OD Krim ob 19.00 uri. Zmagovalke pa se bodo za prvo lovoriko v letošnji sezoni pomerila v finalni tekmi, ki bo odigrana v torek ob 20.30 uri, prav tako na parketu dvorane Tivoli.