2021_11_26 - Nova KBM Branik Maribor - Calcit Volley-53

Finale Pokala Slovenije v ženski odbojki danes ob 20.30 med Novo KBM Branik in Calcitom

Z včerajšnjima zmagama proti SIP Šempeter oziroma OD Krim, sta si mariborska in kamniška ekipi priigrali finalni nastop na prvem vrhuncu letošnje sezone. Uradne pokalne prvakinje so namreč še zmeraj odbojkarice Nove KBM Branik, saj v lanski sezoni zaradi »Covid« razmer, Pokal Slovenije v ženski odbojki ni bi odigran.

Četudi sta se obe ekipi uvrstili v finale s prepričljivima zmagama brez izgubljenega niza, so imel bankirke nekaj več dela z igralkami iz Šempetra, ki so seveda želele pokazati v še boljši luči kot so se na minulem sobotnem dvoboju teh dveh ekip v rednem delu prvenstva.

A so odbojkarice Nove KBM že od vsega začetka pokazale več kakovosti, predvsem sprejemu servisa, napadu, bloku in obrambi. Že v začetku prvega niza so si pri osmi točki priigrale tri točke prednosti, v nadaljevanju pa je bila v napadu neustavljiva Taja Gradišnik Klanjšček. Sredi niza so povedle že za sedem točk, niz pa zaključile z devetimi točkami prednosti.

V drugem nizu je bila kakovost še očitnejša, saj je prednost sredi niza znašala že devet točk, na koncu pa so nasprotnicam prepustil zgolj 13 točk. Podobno kot prvi niz se je pričel in nadaljeval tudi tretji niz, saj so bankirke že vodile z rezultatom 21:13. A tudi manjši padec koncentracije na koncu ni ogrozil prepričljive zmage. »V tekmo smo stopili odločno in skoraj do konca tekme držali visok ritem igre, ki smo ga pač v tem trenutku sposobni. Veseli tako uvrstitve v finale, kot tudi prikazane igre«, je po tekmi povedal Bruno Najdič, trener Nove KBM Branika. Pohvaliti velja prav vse igralke, sicer pa sta bili po doseženih točkah najuspešnejši Lorena Lorber Fijok in Taja Gradišnik Klanjšček (obe s po 13 doseženimi točkami).V dobrem zadnjem desetletju je finale med Novo KBM Branikom in Calcitom iz Kamnika že stalnica. Nič drugače ne bo danes zvečer ob 20.30 uri na parketu dvorane Tivoli. Tudi tokrat se bodo bankirke za lovoriko borile proti veliko izkušenejši ekipi s tremi tujkami v prvi