IMG_7330

Danes bankirke v Las Palmasu pred prvim evropskim dejanjem

Las Palmas 17.11.2021

Po dvanajstih urah potovanja iz Maribora na Dunaj, pa iz Dunaja z letalom do Zuricha, in nato do prestolnice Kanarskih otokov, smo kljub številnim administracijskim Covid omejitvam, prispeli brez zapletov v sonce obsijan Las Palmas, kjer je dnevna temperatura pozno popoldne znašala prijetnih 23 stopinj Celzija.

Lola in Brina

Kljub dolgotrajnemu potovanju, so bile igralke le uro po namestitvi v hotelu, že na igrišču dvorane, pripravljene na dvourni trening. Ta ni veljal za lahkega, hkrati je bil tudi nekakšna predpriprava na današnjo tekmo proti španskim državnim prvakinjam, igralkam Gran Canarie.

Danes dopoldne so opravile še drugi in zadnji trening pred tekmo, ki se bo pričela ob 18.00 uri po lokalnem času, oziroma ob 19.00-ih po naši uri. 

Dekleta se zavedajo pomembnosti danajšnjega srečanja in so se pripravljene soočiti z bistveno izkušenejšimi nasprotnicami. Cilj je doseči pozitivni rezultat pred povratno tekmo v domači dvorani Lukna prihodni teden, za uvrstitev med 16 najboljših ekip v evropskem pokalu CEV. Trenerski kader ne skriva, da so domačinke favorzirana ekipa v tem dvoboju, navsezadnje za slednjo igra kar pet tujk (po dve Brazilki in Francozinji ter Kubanka). Po dopoldanskem treningu se je ekipa sestala še na videoanalizi nasprotnic, ki jo je temeljito pripravil pomočnik trenerja, Matjaž Hafner. 

Torej, po kratkem počitku se bomo odpravili v dvorano, ki je dejansko le nekaj metrov oddaljena od hotela v katerem bivamo. In nadejamo se predvsem dobri igri ter posledično tudi ugodnemu rezultatu, saj v osmino finala pokala CEV, napreduje boljša ekipa iz dveh odigranih tekem.

Držite pesti tudi vi !