MAVA4020

Calcit do druge zmage znova po petih nizih

V drugi finalni tekmi za naslov prvaka v ženski odbojki so odbojkarice Calcita na tesno premagale Novo KBM Branik

Podobno kot pred dnevi v Kamniku, so igralke Calcita bolje odprle tekmo. V prvem nizu so povedle z 8:3 in nadaljevale z napadalnim servisom in odločnim napadom vse do konca niza, saj so domačinkam prepustile le 17 točk. 

Še bolj v krču so bankirke pričele drugi niz. Gostje so tempo igre le še stopnjevale in pri 16 točki so imele že devet točk prednosti. Trener domačih, Samo Miklavc, je skušal nalet nasprotnic umiriti s številnimi menjavama, saj je zamenjal večino igral prve postave. Do konca niza so igralke Nove KBM Branika uspele zbrati le 11 točk.

A očitno je bila taktika Miklavca uspešna, saj se je tretji niz pričel povsem v nasprotju s pričakovanju gostujočih odbojkaric. Domačinke so se dvignile kot Feniks iz pepela in z odločnejšim servisom gostje prisilile v počasnejšo in predvidljivejšo igro v napadu. Pri 21 točki so si bankirke nabrale sedem točk prednosti, niz pa brez pretresov pripeljale do konca v svojo korist. V četrtem nizu so nadaljevale z videnim v tretjem nizu, čeprav so kamničanke pokazale več odpora, predvsem so popravile sprejem. Domače so vseskozi vodile, a si občutnejše prednosti niso nabrale. Šele proti koncu niza so na servis Brine Bračko povečale prednost na pet točk, na koncu pa izkoristile drugo zaključno žogo.

Peti niz je bil vseskozi izenačen. Za dve točki so najprej povedle igralke Calcit, domačinke so jih kmalu ujele. Nato pa sta bili ekipi vseskozi izenačeni. Na koncu je bila znova srečnejša ekipa iz Kamnika, saj so slavile niz dobile z rezultatom 17:15.