MAVA4352

Branik v finalu!

Bankirke s tremi seti zaključile drugo tekmo polfinala in se tako uvrstile v finale letošnjega prvenstva.

Po četrtkovi maratonski tekmi v Šempetru je bilo tudi v Lukni pričakovati napeto tekmo med domačinkami, odbojkaricami Nove KBM Branika, in gostjami, odbojkaricami SIP Šempetra. Bolje so pričele bankirke, povedle z 8:5, a si nikakor niso priigrale občutnejše prednosti do končnice niza, ko so bile bolj odločne na servisu in v napadu. Niz so tako dobile z rezultatom 25:18.

Tudi v drugem nizu bankirke niso popuščale in z dobrimi servisi Lorene Lorber Fijok so povedle s 4:0. Pritisk s servisom so vršile tudi v nadaljevanju, predvsem pa so z blokom in obrambo ustavile Niko Markovič, ki je blestela na prvi tekmi v Šempetru. Prednost petih točk so držale do rezultate 21:17, nato pa do konca gostjam prepustile le še eno točko. 

Tretji niz je bil povsem v znamenju domačink. Pri osmi točki so že imele šest točk prednosti, pri 16. že osem točk. Zato je trener gostujoče ekipe, Beno Božič, dal priložnost tudi nekaterim mlajšim igralkam, domače pa kljub temu niso popuščale in na koncu gostjam prepustile zgolj dvanajst točk. 

Najučinkovitejša na tekmi je bila Danijela Đaković, iz mariborske vrste, dosegla je 16 točk, dve manj pa Mirta Velikonja Grbac. Na gostujoči strani je največ točk dosegla Nika Markovič, skupaj deset, dve manj pa Nina Kotnik.