IMG_7032-2

Bankirke uspešne v Šempetru.

Dvorana ŠD OŠ Šempeter, gledalcev 120, sodnika Milojevič Mihajlo, Kern Matjaž.

SIP Šempeter: Lakovšek 7, Lekše 3, Vrhovnik 5, Forštnarič 2, Božič Mojca 4, Žnidar 14, Praunseis 3, Podbregar 1 , Rituper , Božič Maša, Doler, Mazej (L) Trener: Beno BOŽIČ.

Nova KBM Branik: Mlakar 25, Kaučič 6, Dobaj (L), Bračko , Najdič, Kočar (C) 5, Sobočan 9, Jerala, Pintar 9 , Blagne (L), Lorber Fijok 3. Trener: Samo Miklavc

V Šempetru smo pričakovali derbi kroga med tretjo in četrto uvrščeno ekipo. Šempetranke so v preteklem tednu ekipo Nove KBM Branik v povratni tekmi pokala Slovenije premagale z rezultatom 3:1, zato se je v Šempetru obetal pravi odbojkarski praznik. Žal se s tem niso strinjale igralke Nove KBM Branik in že na začetku prvega niza je Karmen Kočar  z odličnimi servisi povedla svojo ekipo 4:0. Mariborčanke so odlično nadaljevale tudi v bloku in po odličnem bloku Pintar in napadu Mlakar je domači trener vzel prvi odmor 1:7. Šempetranke so se vrnile med žive po odličnem napadu in servisu Lakovšek 6:10. Po odličnem napadu Mlakar je na servis  pri ekipi Maribora odšla Kaučič in ponovno so Mariborčanke občutneje povedle 7:14, kar je prisililo domačega trenerja, da je vzel drugi odmor. Pri rezultatu 10:19 je v igro namesto Žnidar domači trener poslal Lekše. Gostje so še vedno nadaljevale odlično na servisu in  po odličnih napadih Mlakar in Sobočan, ter napaki Lekše v napadu zmagale prvi niz 25:14.

V drugem nizu smo ponovno gledali podoben začetek kot v prvem nizu. Kočar je z odličnimi servisi prisilila domačega trenerja da je vzel prvi odmor že pri 1:5. Šempetranke so z odličnim napadom Žnidar in servisom uspele znižati na 3:6. V nadaljevanju smo na obeh straneh videli nekaj napak na servisu in rezultat je bil 6:9. Pri rezultatu 7:12 je odšla na servis Božič. Po dobri obrambi Maze in zaključenim napadu Žnidar je na semaforju bilo 10:12 in gostujoči trener je vzel prvi odmor. Po napaki v napadu Mlakar smo videli tudi prvo izenačenje 13:13. Žal je sledilo ponovno nekaj napak domačink in po odličnem napadu Mlakar je bilo 14:17.

Nato pa smo videli še pri rezultatu 15:18 sodniško napako in na semaforju je po odličnem servisu Mlakar bilo 15:20.  Na obeh straneh smo v nadaljevanju videli odlično igro v napadu na eni strani Kaučič in pri domačinkah Žnidar. Pri rezultatu 20:22 je bila pri Šempetrankah na servisu Božič, trener Miklavc pa je vzel drugi odmor. Sledila je še napaka v napadu Mlakar in odličen napad Lakovšek in bili smo priča izenačenju na 22:22. Pri rezultatu 22:22 smo videli odlično igro v obrambi domačink, ampak na žalost je napad Lakovšek odšel izven igrišča. Sledil je še odličen blok Pintar in servis Kočarjeve in Mariborčanke so slavile 25:22.

Tretji niz so bolje pričele Šempetranke in povedle 2:0. Po odličnem napadu Mlakar smo videli izenačenje 3:3. V nadaljevanju  smo na obeh straneh videli odlično igro v napadu in na semaforju je bilo 7:8. Sledil je odličen napad Fijok Lorber in bloka Mlakar, tako da je bil rezultat 12:8 in Božič je vzel prvi odmor. Mariborčanke so nadaljevale odlično in po napadu Sobočan povedle 14:8. Z odličnimi servisi je nadaljevala Fijok Lorber in na semaforju je bilo 18:9. Šempetranke žal niso več zmogle priključka in tekmo je z odličnim napadom zaključila Pintar 25:19.

Beno BOŽIČ; Najprej čestitke ekipi iz Maribora za zasluženo zmago. V domačem taboru smo kar malce nezadovoljni, saj nikakor nismo uspeli sestaviti svoje značilne igre. Igralke preprosto niso bile prave, absolutno premalo je bilo zbranosti in posledično so gostje zlahka prihajale do točk tudi iz neizdelanih situacij.Za boljši rezultat proti tako kvalitetnemu nasprotniku kot je Nova KBM, bi potrebovali mnogo višji nivo koncentracije. Tako pa je to bila taktično ena izmed najslabših tekem v tej sezoni.

Navkljub temu pa je prav, da punce pohvalim za delo na treningih, saj dobro delajo in navsezadnje smo lahko zelo zadovoljni s trenutnim položajem na lestvici. Osebno menim, da bomo nivo igre do končnice še dvigovali.

VIR: www.odbojka.si