IMG_5438

Bankirke po drami domov z zmago!

Odbojkarice Nove KBM Branika so po petih setih vendarle uspele streti odpor domačink in vknjižiti pomembno zmago.

Calcit Volley : Nova KBM Branik 2:3 (25:21, 19:25, 17:25, 25:23, 19:21)

Kamnik – Športna dvorana Kamnik. 300 gledalcev. Sodnika: Grega NOVAK, Blaž MARKELJ

Calcit Volley: Kotnik 5, P. Marušič 1, Š. Marušič, Mihalinec 9, Pogačar 5, Kostić (C) 27, Janežič (L), Charuk 9, Kaker 11, Zorman. Trener: Gregor Rozman

Nova KBM Branik: Mlakar 32, Kaučič 11, Dobaj (L), Bračko, Bezsonova 23, Najdič 4, Kočar (C), Kramberger, Sobočan 11, Pintar 10, Blagne (L), Fijok-Lorber.  Trener: Bruno Najdič

V prvi polfinalni tekmi odbojkarskega državnega prvenstva za dekleta sta se v Kamniku pomerila domeči Calcit Volley in aktualne državne prvakinje, odbojkarice Nove KBM Branika.

Srečanje so bolje začele mariborske odbojkarice, ki so takoj na začetku povedle s 3:0 po zaslugi začetnih udarcev Sare Najdič in iznajdljivosti Ele Pintar na mreži. Domačinke so prednost bankirk izničile in po zaslugi kapetanke Olivere Kostić rezultat poravnale na 8:8. Kamničanke so na krilih razpoložene Kostičeve obrnile rezultat in povedle s 13:11. Domačinke so uspele ohraniti prednost dveh točk vse do končnice (21:19) in po napaki mariborske ekipe so imele Kamničanke že 4 točke prednosti – 23:19. Bankirke so sicer uspele zmanjšati zaostanek na 21:23, a je uvodni set po napaki Mlakarjeve na servisu pripadel Calcit Volleyu s 25:21. 

Uvod drugega niza je pripadel odbojkaricam Calcita, ki so kaznovale vsako napako mariborske ekipe ter povedle s 4:2. Mariborčanke so po asu Najdičeve rezultat poravnale na 6:6, a so Kamničanke z dobro igro v bloku ponovno uspele pobegniti na štiri točke prednosti (11:7). Kamničanke so vodile že 13:7, ko so Mariborčanke po zaslugi začetnih udarcev Ele Pintar in odlično igro v bloku z delnim izidom 11:0 prevesile tehtnico v svojo korist ter povedle z 18:13. Odbojkarice Nove KBM Branika prednosti več niso izpustile iz rok in po zaključenem napadu Anite Sobočan je drugi set pripadel bankirkam s 25:19. 

Tretji niz sta ekipi začeli izenačeno, a so državne prvakinje iz Maribora pri rezultatu 7:7 na krilih Mlakarjeve povedle z 10:7. V nadaljevanju so Mariborčanke uspele po zaslugi servisov Pintarjeve in Anastasiye Bezsonove, ki se je razigrala v napadu pobegniti na 16:10. Zaostanek je bil prevelik za odbojkarice Calcita in tretji niz je po bloku Mariborčank s 25:17 pripadel odbojkaricam Nove KBM Branika.

Mariborčanke so silovito začele četrti niz ter po seriji začetnih udarcev Pintarjeve in bloku Kaučičeve povedle s 5:0. Kamničanke se niso predale in krenile v lov za branikovkami ter jih po točki Nine Kotnik ujele na 10.točki. V nadaljevanju se je tehtnica prevesila na domačo stran in odbojkarice Calcita so po asu Katje Mihalinec pobegnile na 17:14.  A je odbojkaricam Nove KBM Branika uspel povratek in po zvitem napadu Sobočanove je bil rezultat 18:18. V dramatični končnici je prvo zaključno žogo domačinkam priigrala Kostičeve, ki jo je v naslednji izmenjavi izkoristila Lucille Charuk in 4.niz je s 25:23 pripadel odbojkaricam Calcita.

Peti odločilni niz se je začel izenačeno. Izid je bil poravnan vse do rezultata 6:6, ko so odbojkarice Calcita kaznovale napake mariborske ekipe in pobegnile za tri točke prednosti – 9:6. A sledil je nov preobrat, ki sta ga zrežirali Mlakarjeva in Sobočanova in Mariborčanke so povedle 11:10. Calcitovke so zrežirale preobrat in si priigrale dve zaključni žogi (14:12), a so bankirke odgovorile s tremi zaporednimi točkami in svojo prvo zaključno žogo za zmago, ki pa so jo Kamničanke ubranle. V izmenjavi v vodstvu in igri čustev so na koncu zasluženbo slavile mariborske odbojkarice z 21:19.

IZJAVA PO TEKMI:

Iza Mlakar, odbojkarica Nove KBM Branika:” Na začetku smo se malo lovile, saj je v Kamniku vedno težko zaradi specific njihove dvorane. A smo se na koncu zbrale, zaigrale agresivneje in na koncu zasluženo slavile. V ponedeljek nas čaka v Mariboru še druga tekma, ki jo moramo od začetka do konca zbrano in agresivno.”